All for Joomla All for Webmasters

Noutăţi

Fundația pentru Dezvoltarea Serviciilor Sociale, furnizor de formare profesională autorizat, organizeaza, începâd cu data de 15 aprilie 2018, curs de calificare pentru ocupația de ÎNGRIJITOR BĂTRÂNI LA DOMICILIU, cod COR 532201.

Termenul limită de înscriere: 30 martie 2018.

Informații la : 0314261562

“Bătrânețea a devenit unul din cele mai complexe arii de studiu din știința modernă…aceasta se datorează faptului că procesul de îmbătrânire este ceva dinamic, interactiv, ondulatoriu, neintențional și subiect de schimbări și complicații în viață”(Birren, 1999)

De multe ori în copilărie suntem fascinați de modul în care bătrânii noștri și-au trăit viața, de experiențele pe care le-au avut și de cum au înțeles să treacă peste problemele cu care s-au confruntat. Să îți faci timp să asculți un bătrân nu este deloc greu. Cu toate acestea, suntem mult prea ocupați să-i obsevăm, iar ei, bunicii sau părinții noștri, învață să meargă mai departe și să trăiască alături de ignoranța noastră.

Casa Regală a Marii Britanii are pregătite o serie de scenarii pentru moartea Reginei. Cel mai probabil, Alteța Sa va muri după o scurtă boală, înconjurată de familie şi doctori, iar în eventualitatea acestui caz, oamenii Reginei sunt pregătiţi pentru a face anunţul devastator. Doctorul său geriatric Huw Thomas îi va fi alături în ultimele momente și va decide ce infromaţii ar trebui făcute publice.

Ai auzit de „vârsta pierdută”? Specialiștii spun că ar fi între 50 și 70 de ani pentru că sunt anii care par a trece extrem de repede, ca și cum nu ar fi existat. Este perioada în care ne străduim să părem încă tineri și, brusc, ne dăm seama că suntem deja bătrâni... în loc să facem alte lucruri în această perioadă.

Se pare că „geronții”, cum sunt numite persoanele în vârstă, au un miros specific. Și nu este din cauza igienei. Specialiștii au identificat un compus chimic numit nonenal pe care oamenii îl dezvoltă pe parcursul procesului de îmbătrânire. Din păcate, această substanță nu numai că miroase la nivelul pielii, dar se impregnează și pe suprafețele textile cum sunt hainele sau așternuturile.

În timp ce mii de români primesc ajutoare sociale, un hunedorean de 99 de ani încă lucrează cu contract de muncă la stâna unui om de afaceri care îl plătește cu 1.000 de lei pe lună pentru a avea grijă de cele 2.000 de oi. La care i se adaugă 400 de lei pensie de agricultor și 400 de lei pensie de veteran de război. Acum 8 ani a fost în șomaj doar patru luni. Funcționarii de la AJOFM Hunedoara au fost șocați când s-au trezit cu un bătrân de 91 de ani care vine să-și ceară ajutorul de șomaj cuvenit. Dar n-a stat în șomaj decât patru luni, s-a întors la turma lui de oi.

BătrânețeLiniștită.ro înseamnă să rămâi activ având parte de cea mai bună îngrijire și cel mai de încredere suport.

  •   Str. Cooperatiei nr. 5B, etaj 1, sector 5, Bucuresti, cod postal 052832
  •   +40 721 009 008
  •   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.